דף הבית >> הסכמים >> הסכם שלום בית / גירושין

הסכם שלום בית / גירושין

 

הסכם שלום בית ולחילופין גירושין מתאים לבני זוג נשואים אשר חווים משבר ביחסיהם ועל אף המשבר מעוניינים לעשות ניסיון של שיקום הנישואין.

במרבית המקרים מגיעים בני הזוג לעריכת הסכם שלום בית ולחילופין גירושין אחרי שכבר פתחו הליכים בערכאות המשפטיות. אך ישנם מצבים שמגיעים לעריכת הסכם שכזה עוד בטרם נפתחו הליכים משפטיים. ניתן להיעזר בהליך הגישור על מנת לגבש הסכם זה.

 

העיקרון המנחה בהסכם שלום בית ולחילופין גירושין הוא שבני הזוג מעוניינים לעשות מאמץ כן ואמיתי לשקם את הקשר, אך יחד עם זאת, הם מגבשים, כבר בשלב זה כאשר מנשבות רוחות של שלום, את כל התנאים להסכם גירושין, וזאת למקרה שחלילה הניסיון לשלום בית לא יצלח.

 

בהסכם שלום בית ולחילופין הסכם גירושין, רשאי כל אחד מבני הזוג להחליט שהוא מעוניין להפסיק את הניסיון של שלום הבית ולעבור לשלב הגירושין. ישנם הסכמים שבהם מוסכם על תקופה מינימאלית של הניסיון לשלום בית אך זה לא מחויב. בכל מקרה, ההסכם יכלול מנגנון ברור של הודעה של צד אחד לצד השני על רצונו לעבור לשלב הגירושין.

 

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין מנטרל למעשה הרבה מהאלמנטים ההרסניים של הליכי הגירושין בישראל, כמו מרוץ הסמכויות בין הערכאה הדתית לאזרחית, סחטנות בעניין גט, סחבת בנושא מזונות קטינים, העלמת מידע ומסמכים ועוד.

 

 יחד עם זאת, כאשר אחד מבני הזוג אינו נוהג בכנות ואינו מתכוון באמת ובתמים לתת הזדמנות נוספת לקשר הנישואין, הרי שהצד השני עלול למצוא את עצמו מנוצל, כשבן זוגו מנצל את פרק הזמן של שלום הבית על מנת להשיג לעצמו יתרונות משפטיים ו/או רכושיים. על כן, יש לערוך הסכם שלום בית ולחילופין גירושין כאשר רמת האמון ההדדי גבוהה מאוד.    

 

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין מכיל 3 אלמנטים עיקריים:

1)       ההוראות המתייחסות לתקופת שלום הבית – במסגרת זו נהוג לכלול הן הוראות הצהרתיות, כגון לנהוג זה בזה בכבוד הדדי, לשמור אמונים זה לזה וכיוצ"ב; והן הוראות פרקטיות, כגון ניהול משק הבית, חלוקת תשלומים, הפקדת משכורות, חלוקת הנטל של הטיפול בילדים וכו'.

2)       הוראות המתייחסות למצב של גירושין – בפרק זה נהוג לכלול את כל האלמנטים של הסכם גירושין מלא כגון הסכמה לגט, מזונות קטינים, חלוקת רכוש, משמורת והסדרי ראיה וכו'.     

3)       הוראות הקובעות את אופן המעבר בין שלום בית לגירושין. בחלק זה קובעים בני הזוג מנגנון מסודר שלפיו צד שמעוניין להתגרש מודיע באופן שמוסכם בהסכם על רצונו לסיים את תקופת שלום הבית ולהתגרש. ממועד מתן ההודעה הופך ההסכם להסכם גירושין לכל דבר.

 

על פי רוב, הסכם שלום בית ולחילופין גירושין כולל גם הוראות ממוניות, כך שנדרש אישור בית משפט או בית דין רבני על מנת שההסכם יהיה בעל תוקף משפטי. ואולם, גם כאשר ההסכם אינו כולל הוראות ממוניות רצוי לאשר אותו בבית משפט, שכן אז ניתן יהיה לאכוף אותו מבלי להידרש להליך משפטי נוסף.

 

יתרונותיו של הסכם שלום בית ולחילופין גירושין הם בכך שבני הזוג דנים על כל הנושאים הרלוונטיים – מזונות, הסדרי ראיה, רכוש – כאשר הם אינם במלחמה ולכן הם מצליחים להיות הרבה יותר הוגנים זה כלפי זה. בנוסף, הסכם שלום בית ולחילופין גירושין חוסך לבני הזוג הוצאות רבות עבור ניהול הליכי גירושין ארוכים ומיותרים, שכן אם שלום הבית ייכשל הליך הגירושין שלהם יהיה גירושין בהסכמה, שכן כבר יש בידיהם הסכם גירושין מלא ותקף .

  

tal@tb-adv.com

בנייה ועיצוב

תג מדיה גרופ