ניהול הליך הגישור
כאמור, ישנם כללים וערכים שעל כל מגשר לשמור בגישור, כמו הכלל החשוב בעניין סודיות המידע והכלל החשוב באשר לנייטראליות המגשר. ואולם, באשר לאופן ניהול פגישות הגישור עצמן, אין מבנה קבוע או כללים נוקשים.
מעצם מהותו כהליך גמיש ופחות פורמלי, לגישור אין תבנית אחת ויחידה המיושמת על ידי כל המגשרים. כל מגשר בוחר את דרכו ואת שיטתו לניהול הליך הגישור.
באופן כללי ניתן לחלק את פגישות הגישור לשני סוגים: פגישות משותפות של המגשר עם שני הצדדים; פגישות נפרדות של המגשר עם אחד הצדדים בלבד.
בפגישות המשותפות ינסה המגשר ליצור את השיח הנכון בין הצדדים, להרגיל את הצדדים לנהל שיח שוויוני, פתוח, חיובי, להביא לשיפור ברמת האמון בין הצדדים, להחליף התדיינות של התנגחות הדדית להתדיינות של חתירה למען מטרות משותפות וכו'.
בפגישות הנפרדות ינסה המגשר לגלות את נקודות החוזקה והחולשה של כל אחד מהצדדים, להבין מהם האינטרסים האמיתיים של הצדדים, אשר לא בהכרח עלו על השולחן בפגישות המשותפות, לגלות מידע חיוני לגישור אשר צד נמנע מחשיפתו בפני הצד השני. יש לזכור, שהמגשר מחויב לשמור את המידע שנמסר בחדר הגישור לא רק מפני גורמים חיצוניים לגישור, אלא הוא מחויב בשמירת סודיות גם בין הצדדים לבין עצמם.
אף על פי שאין כללים נוקשים לניהול הגישור, ניתן להצביע על מבנה נפוץ של ההליך, אשר ניתן לחלקו באופן גס ל- 6 שלבים:
1) פתיחה, היכרות והצגת הליך הגישור;
2) הצגת העובדות והמחלוקות על ידי הצדדים;
3) איסוף מידע ונתונים;
4) זיהוי המחלוקות הקשות ו/או המרכזיות;
5) התדיינות, ניהול מו"מ, העלאת אפשרויות לפתרון
6) יצירת הסכם